Mendix

Het platform waarop je eenvoudig software kunt ontwikkelen.

Mendix overview!

Bekijk de Mendix overview eens, dan krijg je een idee wat LowCode progerammeren in Mendix betekent, hoe snel het gaat en eigenlijk ook hoe makkelijk het is. Als je excel kunt kun je zeker ook Mendix leren.
Ik wil meer over Mendix weten!


Hoe zijn ze bij Mendix begonnen?  

Mendix is in 2005 opgericht door 3 Rotterdamse ondernemende jongeren met als missie om de kloof Business en IT dichter te dichten op het vlak van Software ontwikkeling. Middels een LowCode model-gedreven applicatie platform worden zowel Business users als IT software ontwikkelaars in staat gesteld om gezamenlijk web en mobiele applicaties te bouwen die daardoor beter aansluiten bij de vereisten van de Business, en dit in een fractie van de tijd t.o.v. de traditionele vormen van software ontwikkeling.


Mendix is de pionier op het vlak van LowCode applicatie ontwikkeling wordt alom erkend als de leider en visionair binnen de sector. In 2018 is Mendix overgenomen door Siemens wat een enorme boost heeft gegeven aan de slagkracht van Mendix in de markt.

Kort over Mendix: 

het Logo van mendix

Wat is Mendix? 

Mendix is een software ontwikkelingsplatform waarmee je snel en eenvoudig mobiele en webapplicaties kunt bouwen.
Door de combinatie van no-code en LowCode binnen het platform kunnen IT-afdelingen een stuk efficiënter samenwerken met collega’s van andere afdelingen uit het bedrijf die vaak een creatieve en innovatieve mindset hebben maar niet de diepgaande technische programmeerkennis hebben om zelf software te ontwikkelen. Door deze twee werelden samen te brengen kunnen applicaties in een mum van tijd worden gecreëerd, bewerkt en operationeel worden gemaakt in vergelijking met traditionele software ontwikkelmethoden.

het Logo van mendix

Wat maakt werken bij Mendix leuk?

Het is een jong, snelgroeiend, dynamisch en ambitieus bedrijf met onbeperkte mogelijkheden waar fun, samenwerking, leren en groeien hoog in het vaandel staan.

Als Mendix consultant bouw jij de beste applicaties voor de klant. Samen met je team, bedenk en creëer je oplossingen op maat.

het Logo van mendix

Wat betekent no-code?

Met het no-code ontwikkelingsplatform kunnen programmeurs en niet-programmeurs toepassingssoftware maken en afstellen via grafische gebruikersinterfaces in plaats van via traditionele computerprogrammering.

Je kunt middels visueel modelleren (drag and drop) software applicaties bouwen zonder dat je diepgaande programmeerkennis nodig hebt.

No-code biedt de mogelijkheden en middelen om software-toepassingen te ontwikkelen zonder daarbij ingewikkelde codes te hoeven schrijven.

Met LowCode heb je dat ook  nog maar er komt wel een beetje technische kennis bij kijken.

Het ontwikkelen van software gaat voor zowel no-code als LowCode platforms via een grafische interface met drag & drop tools.

Door de grafische interface is programmeren via LowCode en no-code platforms makkelijker dan traditioneel programmeren. Er is minder diepgaande kennis nodig om software te ontwikkelen.

arrow_drop_up arrow_drop_down