Wat is LowCode?

Volg de weg tot LowCode expert!

Uitleg LowCode

Een LowCode ontwikkelplatform (LCDP) biedt een ontwikkelomgeving die gebruikt kan worden om applicatiesoftware te creëren door middel van grafische gebruikersinterfaces en configuratie in plaats van traditionele handgecodeerde computerprogrammering.

Een LowCode model stelt ontwikkelaars van verschillende ervaringsniveaus in staat om toepassingen te creëren met behulp van een visuele gebruikersinterface in combinatie met model-gedreven logica.

Dergelijke platforms kunnen volledig operationele toepassingen produceren, of extra codering vereisen voor specifieke situaties.

LowCode ontwikkelplatforms verminderen de hoeveelheid traditionele handcodering, waardoor bedrijfsapplicaties sneller kunnen worden opgeleverd. Een gemeenschappelijk voordeel is dat een breder scala van mensen kan bijdragen aan de ontwikkeling van de applicatie - niet alleen degenen met formele programmeervaardigheden. LCDP's kunnen ook de initiële kosten van setup, training, deployment en onderhoud verlagen.

Met bijna de helft van de investering in training, ontwikkeling en set-up, zorgen LowCode platforms zoals Mendix, WaveMaker en OutSystems voor snellere ontwikkelingscycli, eenvoudige codering, en innovatieve digitale transformatie.
arrow_drop_up arrow_drop_down